Vores skole

 • Camilla Hinz den 17-03-2017
  En Garde – Allez (22-02-2017)
  Med disse ord blev fægtekampe sat i gang i Hellerup Fægte-Klub, hvor idrætselever fra bakkegårdsskolen kæmpede intenst om først at sætte 5 touches for dermed at kunne erklære sig vinder af duellen.
  Workshoppen blev arrangeret af Gentofte Kommune og Bakkegårdsskolen for at give idrætseleverne indblik den mentale del af sport, der netop er i centrum i fægtning. Træningen blev varetaget af cheftræner Mads Hejrskov og træner Viktor Gaardsted, der allerede i opvarmningen formåede at illustrere de høje krav fægtesporten stiller til både koncentrations- og koordinationsevner.  
  Klar til kamp stod eleverne overfor hinanden iført en hvid fægtejakke og en lang handske til at beskytte hånden, der bar kården. Idet masken med de sorte metalgitre blev presset ned over ansigtet, fandt eleverne ind i deres egen lille bobbel og koncentrationen blev skærpet. De var klar til duel og havde tydeligvis kun ét for øje: at få ram på deres modstander. En duel på kårde kræver dog mere end styrke og lyst til at vinde. Man skal hele tiden forsøge at regne modstanderens næste træk ud, så man bevarer det mentale overskud.  
  Eleverne dystede på tværs af køn og klasser, og hver enkelt kamp sluttede hæderligt af med at de to fægtere tog masken under armen, mødtes på midten af pisten og gav hinanden et pænt håndtryk.
  Det var en lærerig og intens dag i Hellerup Fægte-Klub.